Potřebujete poradit?

E-mailinfo@kreativniraj.cz
Telefon+420 737 519 240

Vše o nákupu najdete zde.

Kreativní ráj - příze, pletení, háčkování (České Budějovice)Blog

Háčkování a pletení jako antistresová aktivita

Háčkování a pletení jako antistresová aktivita

Stres, to je takové nepříjemné slovo, o kterém se mluví už několik desítek let. Dneska už asi není potřeba nikomu vysvětlovat, co to je a jak stres pozná. Stres totiž zažíváme víceméně všichni. Rozdíl je ale v tom, jak se s ním dokážeme vypořádat. Někdo to umí líp a někdo hůř.


Jak se zbavit stresu? Dostaňte se do flow…

Stresu se nejlépe zbavíme, když se naučíme tak zvaně „plynout“. Častěji se používá anglické slovo „flow“, které znamená doslova tok, proud, plynout nebo téci.

V takovém stavu se naše mysl ponoří do procesu a my zapomeneme na čas. Každý určitě takový stav známe a zažili jsme ho. Každému z nás se objeví u jiné činnosti, někdo se „ponoří“ při práci na zahrádce, někdo je ve flow když uklízí, někdo zažívá plynutí, když píše nějaké texty, zpívá nebo třeba klidně staví z lega.


Jak „flow“ pomáhá odbourat stres?

Ve flow dokážeme vypnout myšlenky a zaměřit se na stav tady a teď. A to ohromně uleví naší psychice, která všechen nahromaděný stres a tlak jakoby vypustí. Jako když vylejete vodu z kyblíku. Ve své podstatě má kreativní tvoření podobný efekt jako meditace.


Buďte kreativní…

Společné tomu všemu je, že činnost, která nám dovolí plynout, musí být tvůrčí. Nemusí jít o nějakou specificky uměleckou činnost. Nemusíte sochat, malovat obrazy ani komponovat operní árie. Je ale potřeba nějakým způsobem vyjadřovat sám sebe.

Jednou z možností je třeba právě háčkování nebo pletení. Je to totiž činnost, která nás v „tady a teď“ opravdu ukotví, protože netrpělivost a nervozita jsou její úhlavní nepřátelé. S háčkováním a pletením může začít opravdu každý a v kterémkoliv věku a to je na tom vlastně to úplně nejlepší. Stačí nám klubíčko, háček nebo jehlice a svojí meditační sadu máte připravenou a můžete si jí vzít kamkoliv s sebou.


Jak se naučit háčkovat?

Nikdy jste neháčkovali a teď máte chuť s tím začít? Pak mrkněte na tuhle stránku, kde si zdarma stáhnete e-book přesně pro vás. Najdete v něm krok po kroku návod, jak se naučit háčkovat, co budete potřebovat, jak vybrat vhodnou přízi, návod jak uháčkovat jednotlivá oka a jak se jmenují…. A to všechno opravdu pro úplné začátečníky bez zkušeností. Zjistíte, že to není vůbec nic složitého. S e-bookem Mám to na háčku už začalo háčkovat přes 500 nadšených kreativců. Jejich ohlasy mluví za všechno:


reference1reference2

Háčkování je skvělá aktivita a navíc vás dokáže spolehlivě zbavit stresu. Mám to vyzkoušené ;)


E-book si stáhněte TADY.


Tak Buďte kreativní ;)


Míša