Potřebujete poradit?

E-mailinfo@kreativniraj.cz
Telefon+420 737 519 240

Vše o nákupu najdete zde.

Kreativní ráj - příze, pletení, háčkování (České Budějovice)Blog

Klubíčkové naušnice

Klubíčkové naušnice

Klubíčkové naušnice
Jsou dvě věci, kterých mám doma opravdu hodně - klubíčka a naušnice :) Naušnice jsou mým oblíbeným šperkem, ráda nosím každý den jiné, ladím je s oblečením, náladou a střídám podle příležitosti. A že miluju klubíčka a tvoření, to tu snad ani nemusím vysvětlovat :) Vlastně saKlubíčkové naušnice - materiálma vůbec netuším, proč jsem do teď žádné naušnice z klubíček neměla, je to až neuvěřitelné :)
Takže mi nezbylo, než se pustit do jejich výroby. Pokud si chcete také jedny takové vyrobit, určitě to podle popisu v tomto článku zvládnete. Chce to trochu trpělivosti, ale té má každá tvořivá žena či muž určitě dost ;)

Potřebovat budete samozřejmě naušnicové háčky, pak přízi v barvě, kterou preferujete. Po zkušenosti doporučuju trochu silnější přízi než je ta na fotce, lépe se vám bude tvořit malé klubko. Ale dá se i z příze typu Camilla, kterou jsem použila já. Dále budete potřebovat slabou háčkovací přízi, ideálně bílou, ale samozřejmě barva je jenom na vás. Mě se bílá líbila nejvíc. Hodí se i vyšívací jehla s tupou špičkou. Pak jsem si připravila kratší kousky tvrdého papíru, asi 2 cm dlouhé, které jsem do poloviny nastřihla a zasadila do sebe tak, aby vytvořili kříž. Snad to bude jasnější z těchto fotek, které sice nejsou moc umělecky povedené, ale zato jsou názorné :)
 

Klubíčkové naušniceA teď už přijde samotné tvoření ... na připravené kříže z tvrdého papíru namotáme klubíčko a v prostřední části ho několikrát omotáme, aby se nerozmotávalo. Přes toto omotání budeme pak přišívat krajku. Nechávala jsem si po omotání kousek příze, kterou jsem potom navlékla 2x - 3x do očka naušnicového háčku a volný konec příze zatáhla zpět do klubíčka a ustřihla.

Nakonec už zbývalo jen uháčkovat kraječku. Použila jsem háček č. 2 a háčkovala jsem úplně jednoduše. Asi 16 řetízkových ok a do nich vždy KS, KS, 3 ŘO, KS, KS, 3 ŘO, KS, KS .... až nakonec. Poté jsem to samé uháčkovala i z druhé strany řetízku (obháčkovala jsem ho jako by dokola). Krajku ale určitě můžete vymyslet hezčí, pro mě to byla první zkouška, jak budou naušničky vůbec vypadat. Určitě je co vylaďovat :)

Nakonec už jsem jenom přišila kraječku kolem dokola malého klubíčka a bylo hotovo. Pokud se vám naušničky líbí, pusťe se do toho a můžeme vyrazit do ulic dělat parádu.


Krásný den plný tvoření přeje Míša z Kreativního ráje <3