Potřebujete poradit?

E-mailinfo@kreativniraj.cz
Telefon+420 737 519 240

Vše o nákupu najdete zde.

Kreativní ráj - příze, pletení, háčkování (České Budějovice)Blog

Kreativní ráj je rájem pro všechny milovnice háčkování hraček 🤗

Kreativní ráj je rájem pro všechny milovnice háčkování hraček 🤗

hackovany_medved_v_lese

Kdo sleduje náš Facebook nebo Instagram, musel si všimnout, že háčkování hraček je moje velká vášeň a radost. Hračky háčkuju už pěkných pár let a za tu dobu už jsem svoje postupy celkem vypilovala. Ale začátky byly fakt náročné J Dodneška si vzpomenu na svojí první háčkovanou hračku pro děti. Tenkrát jsem náhodou při brouzdání webem pro maminky našla návod na háčkovaného medvídka a musela jsem ho okamžitě vyzkoušet. Když si vzpomenu, co všechno jsem na něm udělala špatně, celkem se divím, že ho máme po těch letech pořád ještě doma. Sice už měl jednou utrženou nohu a vůbec nedrží tvar, ale kupodivu ještě „žije“ :)


Oka jsem uháčkovala tak velká, že výplň přes ně prosvítala, vybrala jsem špatnou velikost háčku, přízi jsem zvolila taky namátkou a bez znalosti jejich vlastností (tady jsem se kupodivu ale docela trefila do vhodného materiálu). Medvídka jsem vycpala trochu šišatě, hlavička mu padala na stranu a sešívání??? To byl neuvěřitelný horor, hlavně proto, že jsem ho pojala zbytečně složitě a neprakticky.


To, že existují třeba nějaké speciální komponenty na hračky, že si můžu hračku vylepšit například použitím oček nebo čumáčku, že existují speciální jehly, kterými se sešívá mnohem lépe než těmi klasickými a nemusím mít rozpíchané prsty, že se prodává anti alergenní výplň a příze atestované pro děti… tak tohle všechno jsem objevovala až postupně a pozvolna vlastním zkoušením a na začátku jsem o tom neměla ani tušení.


Od té doby jsem svoje háčkované hračky stále zdokonalovala a s tím souvisela i potřeba stále dalších a dalších doplňků a komponentů, které moje hračky vylepšily a posunuly zase na další úroveň. Tak byla jasná cesta tyto doplňky a komponenty na tvoření hraček zařadit i na náš e-shop. Poslední velké naskladnění proběhlo před pár dny, a co všechno jsme

doplnili, se můžete mrknout v tomto videu. A to rozhodně není vše, hodláme doplňovat sortiment dál tak, abyste u nás našli vše, co k háčkování hraček potřebujete.


Pokud řešíte jakýkoliv problém kolem háčkování hraček, nebo máte dotaz, případně sháníte něco, co zatím na e-shopu nemáme, můžete mi napsat na mail mikulaskova@kreativniraj.cz a ráda vám poradím a pomůžu.


A ještě to není všechno! Připravuju pro vás také e-book, který pomůže všem, kteří hledají ucelené informace o háčkování hraček a hlavně praktické rady přímo z praxe. Sledujte náš FB a Instagram, dám vám včas o všem vědět ;)

Míša z Kreativního ráje 😍